Onderdompelen in letters

dcs_7756

Letters en een beetje verf, dat was hoe mijn zondag middag eruit zag. Gewoon een beetje kliederen zonder veel verwachtingen, en toen ging het opeens best oké.

Een tijdje geleden kreeg ik dit boek, en meteen dacht ik ‘daar ga ik over bloggen’. Ik wilde wat plaatjes schieten met wat leuke quotes die ik had gemaakt aan de hand van het boek. Helaas wilde het niet echt lukken om een mooie quote te maken, ik werd daar boos van op mezelf, nu zie ik in dat dat redelijk kansloos was. Hoe vervelden het ook klinkt, handettering is oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Op school heb ik het vak kalligraferen gehad, en ik weet nog dat ik daar nachten voor heb gezeten. Misschien wel honderd blaadje vol geschreven heb met letters, net zolang totdat ik ze allemaal beheerste. Maar terug naar Handettering, en dit boek waar de post eigenlijk om gaat.

Ik heb dus heel veel geoefend, elke tien keer tot ik het hele alfabet af had en dan begon ik gewoon weer opnieuw. Je kunt er voor gaan zitten, een half uurtje vrij houden op een dag maar ik merkte dat ik dat zelf erg moeilijk vond. Vooral omdat ik na dat half uur niet echt vooruitgang zag in wat ik deed. Dus besloot ik gewoon de tijd (soms maar enkele minuten) die ik even niets te doen had te besteden aan letters tekenen. Op die manier boekte ik mijn vooruitgang, misschien werkt het voor jou helemaal niet. Wees niet bang op te proberen, en geeft vooral niet te snel op want als het eenmaal een beetje lukt wil je niet meer anders!

Hieronder nog wat plaatjes van het boek & van wat ik zelf maakte.

dcs_7765 dcs_7766 dcs_7773 dcs_7770

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *