Een koffietentje om verliefd op te worden.

 

Lachend zetten ik mijn voet over de drempel en werd heel blij bij het zien van het interieur. Hier zou ik de hele dag praatjes kunnen maken, kopjes koffie drinken of naar buiten zitten staren door de grote ramen. Van de spanning die ’s ochtends nog behoorlijk door mijn lichaam stuiterde was niet veel meer over. Ik had de laatste project voor school ingeleverd en mijn derde jaar zit er nu definitief op.

Ik was niet de enige die verliefd om zich heen keek naar een interieur dat tot in de  kleinste details klopte. We konden hier niet vertrekken zonder wat foto’s te maken. Zo kwam het dat we ons in iets wat vreemde posities wrongen om zo onopvallend mogelijk wat foto’s te maken. Al snel stonden daar drie cappuccino’s op tafel die stuk voor stuk een kunstwerkje waren, en een thee voor mij. Het is niet dat ik geen koffie drink hoor! Maar als ik na twee uur nog koffie drink lig ik de hele nacht wakker. Meestal baal ik daar van, want ik hou heel erg van koffie! Maar het heeft zo z’n voordelen, want als ik weer een keer maar drie uurtjes heb geslapen drink ik gewoon twee koppen koffie en dan overleef ik de dag heel makkelijk.
Toen het tijd werd om iets te eten was het nog heerlijk weer. Het zonnetje verlichte alleen nog de topjes van de bomen en de temperatuur liet het toe zonder jas aan de gracht te zitten. Ik bestelde een pizza die voor m’n gevoel groter was dan ikzelf maar, at hem helemaal op.
Tegen een uur of elf ging ik op weg naar huis, miste de trein (zoals me wel vaker gebeurt) maar dat maakte niet uit want ik had een heerlijk dagje in Utrecht gehad!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *