De tijd rover die Netflix heet.

netflix

Netflix, een zeer gemakkelijke manier om je tijd te verspillen. Ik heb d’r nu al heel wat series door heen gejaagd en ik ben er nog niet echt uit of het iets van toegevoegde waarden geeft aan mijn leven. Wel kan ik met zekerheid zeggen dat het een verslaving is. Het gebeurt me wel vaker dat uit het niets de vraag in mij opkomt wat Walter White nu aan het doen is, hoe Piper zou hebben gehandeld in de situatie waar ik nu in zit of hoelang de zoveelste ruzie tussen Serene en Blair dit keer zal duren. Je had met jezelf afgesproken dat je een aflevering zou kijken maar nu de tweede bijna is afgelopen kan de derde ook nog wel. Ik vraag me af hoe het kan dat series zo een verslavende werking hebben op mensen. Op internet heb ik nog geen duidelijk antwoord kunnen vinden, maar zodra ik het heb zal ik het zeker met jullie delen.

Ik heb nu zo een anderhalf jaar netflix, ik moet zeggen dat ik het nu aardig goed in de hand weet te houden. Toen ik mijn abbonement in het begin van de kerstvakantie afsloot en begon met Gossip Girl werd het soms wel 03.00 ’snachst voor ik de ipad weg legde.  Omdat ik ’s morgens vroeg moet opstaan voor school koos ik er bewust voor na negen uur gewoon geen nieuwe aflevering meer te starten zodat ik gewoon op tijd naar ging. Als ik nu weet dat er een drukke periode aankomt kijk ik films om te ontspannen in plaats van serie’s. Dit werkt echt, als de film na 2 uur is afgelopen is de drang naar een nieuwe film vele malen minder dan een nieuwe aflevering van een serie.
Echt verslaafd was ik denk ik niet, ik heb wat ‘syptomen opgezocht maar die paste niet bij mij. Ik zal hieronder een lijstje maken. Ga na of jij verslaafd bent. Passen deze drie symptomen bij jou? dan is het echt tijd voor een break, pak een goed boek of ruim het huis/je kamer van onder tot boven schoon.
– Je past je eet gedrag aan om je serie te kunnen kijken
  ( slaat maaltijden over of stelt ze extreem lang uit)
– Werk dat moet gebeuren of boodschappen die gedaan moeten worden schieten erbij in omdat je gewoon moet weten wat er gaat gebeuren na de grote cliffhanger van het eerste seizoen.
– Je zegt (sociale) afspraken af, je blijft liever met een dekentje op de bank zitten dan dat je iets gezelligs gaat doen met vrienden of gaat sporten/trainen.
Hoe zit het met jou serie verslaving en welke serie kijk je op dit moment?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *