Tijd voor een mooie film

Celebrity Sightings In New York City - March 20, 2014

Het is alweer een tijdje terug dat ik hem zag maar het blijft maar in mijn hoofd spoken dat ik hem met jullie moet delen.

De neurolinguïst Dr Alice Howland krijgt de diagnose alzheimer. In de film zie je haar aftakelen maar misschien vond ik het nog wel mooier om te zien hoe ze in beeld hebben gebracht hoe de familie erop reageert ook al was dat niet de hoofdlijn van het verhaal. Met tranen in mijn ogen heb ik aangekeken hoe een vrouw die volop leef haar leven verliest. Nrc-Redecent André Wardenburg noemden het ‘de kunst van verliezen’
Alice gespeeld door Julianne Moore ontving voor haar rol een Oscar voor beste actrice, een Golden Globe, een Screen Actors Guild Award en een BAFTA. Richard Glatzen (62) de schrijver van de film is zelf inmiddels overleden aan de gevolgen van ALS een progressieve degeneratieve ziekte waarbij stuk voor stuk lichaamsdelen uitvallen.
Ik heb er bewust voor gekozen niet de hele verhaallijn te vertellen omdat ik zelf een hekel heb aan spoilers
Laat me weten als je de film gekeken hebt en wat je er van vond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *