Tips om een lange autorit te overleven

ROAD

Tips om het gezellig te houden op de achterbank die hebben wij al lang niet meer nodig. Maar toch is het niet verkeerd om nog even internet af te speuren naar tips. Onze reis gaat dit jaar naar het zuiden van de Alphen (als de auto het toelaat) z’n 1000 kilometer dus. Hoeveel ga ik drinken, ik heb namelijk geen zin om om het uur te moeten stoppen voor een plas pauze. Hoe houd ik het zo koel mogelijk in een auto zonder airco maar met arko (alle ramen kunnen open)

En wat als we pech krijgen. Daarom heb ik hier een aantal tips op een rijtje gezet die jullie misschien ook wel kunnen gebruiken.
Houd belangrijke spullen bij elkaar. Maak bijvoorbeeld een tasje waar je spullen zoals je paspoort, telefoon en tolgeld in doet. Mocht je dan een stukje gaan lopen tijdens een stop heb je in een keer al je belangrijke spullen uit de auto.
Lezen in de auto is niet voor iedereen weggelegd maar ik vind het heerlijk. Een goed boek en de tijd vliegt voorbij. Niets voor jou? Ga dan voor een luisterboek, even zoeken en je heb ze op internet gevonden maar ze zijn ook gewoon te koop in de boekwinkel.
Koffie en frisdrank vermijden!! Koffie droogt je lichaam uit waardoor je meer wilt drinken. Frisdrank is het tegenovergestelde van een dorstlesser. Je kunt het beste gaan voor water, maar een energie drankje af en toe kan geen kwaad hoor.
Eet  geen zware maaltijden onderweg, daar word je lichaam slaperig van. Neem liever licht verteerbare snacks mee. De auto vol laden met snoep is ook een behoorlijk slecht idee. Dan ben je al misselijk voor je op de helft van de reis bent.
Bij het plannen van de reis is het beter om niet al te optimistisch te zijn, dan valt het uiteindelijk allemaal mee. Ik vertrek zelf op zwarte zaterdag… We rijden naar onze bestemming in twee dagen. De eerste dag is 5 uur rijden als alles mee zit. Toch vertrekken we al vroeg om te voorkomen dat als we gigantisch in de file komen te staan ’s avonds nog opzoek moeten naar onze camping.
Ben je van plan om op een rustige dag weg te gaan dan is er misschien wel tijd voor een lange stop. Kijk of er ergens op de route iets leuks licht om te doen, denk aan een bezichtiging, een bos of strand waar je even een uurtje op adem kunt komen. Zo stap je daarna met een uitgerust hoofd weer de auto in.
En een laatste tip maar wel de leukste. Beloon jezelf na iedere 200 kilometer. Iedereen raad aan om om te 2 uur of 200 kilometer even te stoppen. Meestal beland je dan op een tankstation. Spreek met jezelf af dat je bij elke stop iets leuks mag kopen. Zo kun je twee uur lang bedenken wat je wilt kopen, de tijd vliegt!
Hebben jullie nog goede tips die in dit rijtje thuis passen? ik ben nieuwsgierig!

 

1 Comment

  1. autovakantie August 24, 2016

    Ah, gewoon geen uren opleggen. Eens een halfuurtje stoppen langs de weg moet toch kunnen. Uitgebreid de tijd nemen om de benen te strekken, te eten en te drinken.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *